Autocad programı özellikle mimarlık ve mühendislik alanında ve tasarı gerektiren alanlarda sık sık kullanılan, dünyaca yogun olarak kullanılan bir tasarım programıdır.
Bilgisayar destekli bir tasarım programı olan Autocad, Autodesk firması tarafından geliştirilmeye başlanmıştır. Bu tasarım programı da teknik resim çizmek için kullanılan diğer programlar gibi vektör tabanlı bir programdır. Bunun anlamı da; bu tasarım programı, çözünürlükten bağımsız olarak oluşturulan 2 veya 3 boyutlu geometrik şekilli nesnelerin bir veri kümesidir.
Autocad tasarım programının tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bir program olması, bu programın her türlü bilgisayar ortamında kullanılabilir olması ve kolay öğrenilebilir bir program olmasından kaynaklanır.
Autocad tasarım programının aynı zamanda farklı alanlar için geliştirilmiş özel sürümleri de mevcuttur. Autocad özel sürümleri en yaygın kullanılanları;
Autocad Mechanical, makine ve otomasyon tasarımı için kullanılır,
Autocad Architecture, mimari tasarımlar için kullanılır. Ayrıca bu programın medya ve eğlence sektöründe kullanılmak üzere geliştirilmiş farklı sürümleri de mevcuttur.
AutoCAD, fikirlerinizi hayata geçirirken size hız, güç ve etkinlik sağlayan bir AutoDesk programı uygulamasıdır. Bu uygulama özellikle; Makine, Mimarlık, İnşaat, Harita, Elektrik ve Elektronik, Tekstil Mühendisleri, Tekniker ve Peyzaj mimarlarının çalışmalarına önemli katlı ve çalışma kolaylığı sağlamaktadır. AutoCAD, kavramsal tasarımdan çizim ve detaylandırmaya kadar kullanıcılarına uygulama, dizay etme ve görselleştirme ile dokümantasyon için ihtiyaç duyduğu gerekli olan bütün kolaylıkları sağlar.
1. 2D çizim komutları ve çizim yardımcıları hakkında genel bilgi
2. Seçme ve düzenleme işlemleri konusunda bilgilendirme
3. Görüntü işlemleri hakkında bilgilendirme ve pratik
4. Katman (Layer) işlem uygulamaları
5. Tarama (Hatch) işlem uygulamaları konusunda bilgi
6. Yazı (Text) işlem türleri
7. Ölçülendirme (Dimension) işlemleri
8. Bloklar ve Design Center çalışmaları
9. AutoCAD yenilikler (Dinamik Bloklar, Gelişmiş Notasyon ve Düzenleme) pratikleri
10. 3D modelleme yöntemleri (Wire-frame, surface, solid) hakkında bilgi
11. Sorgulamak (Inquiry) işlemleri
12. Katı düzenleme (Solids Editing) işlemleri
13. Ölçekli ya da ölçeksiz farklı bakış açılarının, aynı kağıt üzerine bastırılması (Plot)
14. Render (Malzeme, kaplama, ışıklar, sahne) konusunda uygulamalar.
[contact-form][contact-field label=”İsim” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-posta” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”İnternet sitesi” type=”url” /][contact-field label=”Mesaj” type=”textarea” /][/contact-form]